Julie: Å åpne en Kvik-butikk er en stor investering, og du trenger en langsiktig forretningsplan. Kvik har faktisk et team som kan støtte deg i å lage forretningsplanen, men til syvende og sist er du din egen sjef og du setter dine egne mål.
Miguel: Du må investere rundt 250 000 euro for hver butikk. I forretningsplanen vår, uten forsinkelser, fikk vi pengene våre tilbake i år fire og begynte å tjene penger i år fem. Det var forretningsplanen. Men vi får det til ...
Julie: Og nå har du blitt forsinket med to år.
Miguel: Men vi får det til. Jeg er egentlig ikke bekymret for dette. Vi bare, du må bare lære hvordan du driver virksomheten. Bruttomarginen skal være 30–32 prosent, vi startet med 22 på grunn av våre egne feil, men alle nye franchisetakere kommer til å gå gjennom det. Så du må starte sakte.
Du må begynne å ansette folk når du trenger å ansette dem, tenke mye på kostnader og vente. Kanskje du må starte med lav profil, og deretter, når du begynner å lære mer, la virksomheten vokse.
I mitt tilfelle startet vi veldig sterkt med alle disse tingene og åpnet med Kvik, og etter det måtte vi skifte fokus. Det er greit. Vi har det bra. Men jeg har snakket mye om dette med landssjefen. [laughs] Det er ikke lett for noen franchisetaker å gå direkte med tallene og bare fortelle ham, vel kanskje det er bare et spørsmål om at noen av disse nye franchisetakere vil være det vi her kaller auto-næringsdrivende. Sier dere det samme?
Julie: Som selvstendig næringsdrivende?
Miguel: Selvstendig næringsdrivende. For meg er det en virksomhet å drive, og det skal bli en forretning. Kanskje en forretning på seks, syv millioner euro med en struktur, med mennesker, med team, og det er ambisjonen min. Den retningen vi tar. Det er jeg sikker på.
Men noe av tilnærmingen til disse første butikkene bør være å være selvstendig næringsdrivende, og hvis du tar den tilnærmingen, er jeg sikker på at du kan være lønnsom kanskje det andre året. Det er for å være lønnsom. Så for å få pengene tilbake, tar det litt mer tid. Men du kommer ikke til å bli rik med én Kvik-butikk i Spania. Jeg vet at i Nederland og alle disse landene selger de virkelig mer, og bestillingen de lager for hvert kjøkken er omtrent det dobbelte av det vi lager her. Men ikke i Spania. Så jeg tror tilnærmingen bør være annerledes.
Hvis du sjekker alle franchisetakere i Spania, er de alle mann og kone. Det er to selvstendig næringsdrivende. Så hvis begge to jobber i butikken, trenger du ikke å ansette så mye folk. Så da kommer kanskje tallene raskere. Det var tilfelle for meg. Vi har endret litt etter en tid for å være klare og ikke tape penger til vi åpner den andre butikken.