Å starte i det små og alderstilpasset er et viktig aspekt ved matlaging med barn. Det nytter ikke å overvelde dem før de har kommet i gang! Sett dem i gang med oppgaver som passer for alderen og ferdighetsnivået. Dette vil bidra til å bygge opp selvtilliten og gjøre opplevelsen morsommere.
For yngre barn er enkle oppgaver som å røre ingredienser, helle væsker eller dekke bordet gode utgangspunkt. Disse oppgavene er enkle å utføre og krever minimalt tilsyn, noe som kan hjelpe barnet ditt til å føle seg mer selvstendig og flink. I tillegg er de morsomme!
Etter hvert som barnet ditt blir mer komfortabelt på kjøkkenet, kan du gradvis øke kompleksiteten til oppgavene deres. Du kan for eksempel lære dem hvordan de skal måle opp ingredienser, kutte grønnsaker (se etter alderstilpassede begynnerkniver!), eller til og med lage enkle retter på egen hånd. Pizza eller pannekaker er en enkel måte å starte på – og godt også.
Ved å gradvis øke kompleksiteten i oppgavene, kan du hjelpe barnet ditt med å utvikle verdifulle ferdigheter og en kjærlighet til matlaging som de vil dra nytte av i årene som kommer.